domingo, 1 de abril de 2007

GUIA DE BLOCS DE SANT LLORENÇ DE MUNT

Aquesta guia és destinada als fanàtics del boulder,però també als fanàtics de Sant Llorenç del Munt.Així donç respecteu l’entorn i no llençeu deixalles ni colilles.

Per als que no heu visitat mai aquest parc natural he penjat un mapa d’aproximació als principals pàrquings de la zona i un altre amb les zones més conegudes de blocs.Espero que siguin profitosos i estiguin ben explicats.

El tipus de roca predominant per no dir l’únic és el característic conglomerat de Sant Llorenç,predominant els forats i presa petita,en general roca bastant abrasiva i en alguna ocasió una mica descomposta,pero quasi sempre disfrutarem d’un bon “grip”.

La dinàmica de las sessions serà de passos molt explosius per arrancar de sota els blocs,ja que la majoria a la seva basse i predomina el desplom o algun sostre.També gaudirem de plaques de mini presses on la pell dels dits patirá de valent.Tot aixó fa que el grau mig dels blocs sigui bastant elevat.

A la zona no hi han fonts,pero si que tindrem bones ombres a l’estiu.Les aproximacions no son gaire llargues exceptuant algun cas,i els blocs tampoc estan gaire disperssos entre si.

Al marge superior esquerra de cada foto hi ha una lletra i un número.Cada sector está enumerat amb una lletra i cada bloc de dins del sector amb un número,només cal escollir el bloc i buscar-lo al croquis de cada sector.Aparcant el cotxe al párquing adequat generalment no es triga més de cinc minuts en arribar.

Els blocs més importants estan fotografiats varies vegades per aportar el máxim d’informació,així com una petita explicació que he donat sobre el mateix bloc.Perdoneu si hi ha alguna desconcordancia amb els meus comentaris i lo que us trobeu allá.

De segur que hi han blocs desconeguts per a mi i que no he fotografiat.Agrairé molt els vostres comentaris i critiques sobre qualsevol cosa que volgueu comentar d’aquesta guia,i també les noves aportacions per ampliar aquest recull.Podeu escriure al blog o al meu correu: quim_et@hotmail.com

MAPA D'APROXIMACIÓ ALS PRINCIPALS PARKINGS.

MAPA DELS SECTORS.


SECTOR,A:EL BACALLÀ.

Mític sector de la zona on les tardes d’estiu sovint s’ajunten varis fanátics del bulder.Hambient garantit amb la mínima aproximació.

Accesos i parquing.

A-1.Bloc de placa amb forats i preses molt petites.Recomano probar un lance per atrapar el “cazo” situat al cim d’aquest.

A-2.No gaire bona roca es la principal característica d’aquest bloc,assequible ideal per escalfar.

A-3.La estrella del conjunt amb la seva infinitat de passos i el seu atractiu desplom.De segur que no te l’acabes.Compte amb les caigudes si pujes fins dalt.Recomano provar les dues arestes que el delimiten.Alguns forats comensen a estar sobadillos.SECTOR,B:LES ONZE HORES.

El sector amb més blocs que conec,tots en un radi de 50 metres.Força concorregut.Trobarem blocs de totes les mides i dificultats.En els blocs mes alts l’aproximació no és definida.

A
ccesos i párquings.

B-1.De talla mitjana pero que permet fer alguns passos consecotius.

B-2.Atractiu i potent bloc on podras forçar passos de sostre.Preparat els dits que patiran de valent…


B-3.Aquest bloc combina una zona desplomada i difícil i amb algun agarre sobat amb una part més vertical i fácil on els braços podran ser escalfats decentment.B-4.Bloc difícil i agresiu.No gaire gran ni concorregut.Crec que encara verge.Un matalás anirá molt bé per preveure caigudes xungues.

B-5.Bloc de tipic fang de la zona.Només per donarlo a coneixer.Millor no escaleu a no ser que estigueu cansats de viure.

B-6.Espectacular i estetic bloc,del tot recomanable.Format per dues peces.Aquest és el mes alt del sector.

B-7.Bloc petit i verge,sense gaire interes pero que cal saber la seva ubicació.

B-8.Curios bloc que forma una especie de petita cova.No gaire atractiu.

B-9.De talla mitjana-petita,ofereix algun pas interessant.


SECTOR,C:CAVALL BERNAT.

Es la continuació cap a l’oest del sector anterior.Té blocs força interessants i dificils.L’atravessa un camí de carro que divideix la zona de blocs i que en teoria també delimita lo que es el parc natural,es aquí on la gent amb calers es disputen els millors terrenys per construir les seves mansions.Un dels millors blocs de la muntanya,recentment ha estat encercat per les valles que delimiten les noves propietats,i mes pedres estan apunt de correr la mateixa sort.

Accesos i parquings.

C-1.Bloc petit amb molta limitació de passos,gens visitat.

C-2.El millor del conjunt sens dubte,si vas sobradillo de grau esclar.Ofereix unes travesses força llargues amb roca inmillorable.Es al costat mateix del camí.


C-3.Conjunt força sugernet format per tres peces.No gaire explotat tenint en compte la seva accesibilitat i tamany.Al costat mateix hi ha una torre en construcció,de segur que el perdrem pròximament.


C-4.Bloc totalment verge amb poques prestacions ademes d’una aproximació un pel salvatje per la natura que l’envolta.


SECTOR,D:EL CAP DEL FARAÓ.

Podem deixar el cotxe al costat mateix del bloc.Ampli ventall de combinacions.Força exigent.

Accesos i parquings.

D-1.Un dels mes explotats i aprofitats que conec.Abundants presses sikades i xapes per assegurar els trams mes alts,Així com una corda fixa per baixar de la pedra.Aquest bloc és format per varies peces bastant grans.Compte amb les presses enganxades,no són una maravella de la ingenyeria.
SECTOR,E:AGONIES I.

Per arribar haurem de caminar 3 o 4 minuts.Sector amb blocs grans situats tots a la dreta del sender que porta a les parets d’escalada.Gairebé tots agrupats en un radi de 25 metres

Accesos i pàrquingsE-1.Interessant bloc on permet un ampli ventall de passos mes asequibles que els seus germans del sector.Encara té tota la part de radera verge on caldrà una neteja de vegetació per començar a gaudir de més pedra.

E-2.Potent i molt difícil bloc on els que dominen els graus superiors disfrutaran d’uns desploms i sostres exigens.(per a lolos…)


E-3.Verge i no gaire estetic son les seves característiques,de tamany mitjá.

E-4.Petit pero aprofitat bloc amb bona roca.

E-5.Es el més lluny del conjunt situat mes al sud-est.Verge i petit.D’interés cultural.


SECTOR,F:LES AGONIES II.

A data d’avui (març de 2007)l’aparcament d’aquest sector és en obres,caldrà rodejar les valles per arribar als blocs (1 min.).

Accesos i pàrquings.

F-1.Imponent i difícil bloc on surten unes travesses força llargues.També trobarem una via molt curteta i fàcil assegurada amb xapes en un dels seus cantons que permet escalfar els braços.


F-2.Bloc on caldrà una petita neteja per tornar a disfrutar d'ell.

F-3.Sugerent pedra on una petita aresta ens invita a enfilar-nos.

SECTOR,G:CAN POBLA

Si el vostre cotxe no puja pel camí de Can Pobla és el sector mes lluny,ja que tindreu que caminar desde el pàrking de les agonies.S’ha d’anar a buscar el camí que va a la cova del drac i deixarl’ho per començar la canal que puja al bolet i als cingles dels cavalls.Els blocs estan al principi de la canal.

Accesos i pàrquings
.

G-1.Bloc no verge i molt dificil amb un fort desplom,on molt pocs escaladors podran disfrutar de la seva bona i llisa pedra debut a l'alta dificultat d'aquest.

G-2.Germà de l’anterior però amb alguna presa mès.També de gran dificultat on no valdrà la pena acostar-se a no ser que dominis els graus superiors amb soltura.


----------------------------------------------------------------------------------------------
Futurs blocs de la zona.Esperem que en el transcurs de la seva caiguda s'enportin alguna de les mega torres que trepitjen el parc natural...A DISFRUTAR !!

14 comentarios:

PGB dijo...

Això si que és una guia de blocs i no l'intent que vaig fer jo ;)

Ara toca fer la versio2 amb les vies de bloc ressenyades i graduades ;)

El F1 em crida molt l'atencio!
I l'apartat final, molt bo hehehehe :)

tinkpor dijo...

Joder Quim, quina currada. Encara no he acabat de mirar tota l'entrada però et felicito i ara segueixo.

Haurem de fer una visita.

Salut!!

un bou dijo...

Mola el recull ke has fet.

Però tot això de preses sikades i picats i guarrades varies, realment cal? imagino ke no ho has pas fet tu pro com ke no he vist mai els blocs tu dic a tu no per res..segurament sortirien problemes superdifícils sense preses...i si no surten dons pega! jo diria ke no val la pena anar picant i sikant coses...per algu hi han els rocodroms!

bueno perdona per fotre't el rollu aki al teu blog, nomes volia opinar :P

felicitats per la currada!

i a disfrutar!

Mohawk dijo...

Felicitats per la Guia Quimi!

Pasa-la a PDF que és més transportable!!

Ja hi anirem a fer algunes tibadetes en aquestes tardes d'estiu... de moment sols conec el Bacallà i el de les Agonies... ja anirem provant els altres!!

A tibar-li!!

;)

Quimi dijo...

PGB:
Tens bon gust per els blocs,pero el F-1...tranki amb l nivell.

Tinkpor:
Jo tambe haure de fer una visita als blocs de Can Boquet,se que vius aprop,aviam si hem fas de guia.:D

Bou:
gracies per opinar,per aixo tambe estan els blogs,jo no he picat ni enganxat res,pero crec que si per disfrutar d'un bloc has de tenir nivell de 8b,(crec que mai l'arribare a tindre),significa que nomes un minuscul tant per cent dels escaladors aniran a aquella pedra.Si coneixes la zona de Sant Llorenç i reflexiones una mica t'enadonaras que els blocs mes concorreguts i disfrutats(a la fi es tracta d'aixo,de disfrutar)han sigut picats,taladrats,sikats i modelats.Pensa en aixo:sempre es posible trobar problemes mes dificils en un bloc(picat o no),pero no sempre trobes passos assequibles per als principiants o aficionats.
El meu blog sempre estara obert a les teves opinions,merci!

Mohawk:
Ja m'informare de com pasar-ho a PDF.Soc una mica novato en cuestió de P.C.
Avisa cuan vinguis per aqui.

Xavi dijo...

Eps felicitats pel recull, quina feinada! Mai havia vist tota aquesta info de blocs de Sant Llorenç en un sòl recull.
Encara no sé com deixen construir a tocar de la muntanya. Potser sí que algun dia caurà un tros del "Cap de Mort" i s'endurà alguna "Miami house" d'aquestes. Adéu.

jaumeppiqueras dijo...

Moltes gràcies per la informació, has fet una enciclopèdia dels blocs de Sant Llorenç, aquesta informació completarà la del Pere (PGB). No faig habitualment bloc però me n'has fet entrar ganes amb tan magnífica descripció, això són moltes hores sobre el terreny...
Repeteixo moltes gràcies per la feina i la divulgació. El bloc de l'esquirol si que s'aguanta per la quietud si!

Anónimo dijo...

los bloques de can poble no son virgenes, hace años que se limpiaron i q se bloca en ellos, i si no puedes blocarles dejalos como estan, pq hay gente que los prueba i otros que los han hecho. Los picados de algunos de los clasicos como el bacalao datan de los ochenta, cuando se picaba pq se pensaba que si ellos no lo hacien no los hacian nadie. Muchas de las personas que han picado dicos bloques hoy en dia se arrepienten. Así que deja el taladro para abrir vias. Con estos comentarios no me extraño que no se divulguen los otros muchos bloques (de roca buena) que hay en la zona.

Quimi dijo...

Donç vist la reacció de varies persones al llegir la "bogeria" d'utilitzar heines manuals per fer alguns blocs mes complerts en cuant a nivells,he decidit rectificar alguns paràgrafs de la guia on jo expresava aquestes idees,ja que en ningun moment he volgut que aquesta guia estigui dirigida a polemiques absurdes com que m'he fet meu lo que es dels altres i coses d'aquest estil,com m'han expresat alguns internautes.
No us preocupeu,que no m'enportare les pedres a casa ni li fare un sol foradet a ninguna.
Apa! Salut!

ToBiAs dijo...

está um link para os vossos croquis em: http://climbingportugal.com/forum/index.php?topic=27.0

esses e outros de boulder em España

Anónimo dijo...

mui bien,,te lo has currao...ya tocava algo,,,asi,,,aki en tarrassa muchos blokeros,,,pero no hacen ni por linpiar,,una zona kon mucho encanto...ke tienen al lado de casa,,,,mui bien quimi...

Anónimo dijo...

Hola a tots!

Sóc en Marc, de Terrassa. Primer de tot m'agradaria felicitar en a Quimi per la seva tasca de recull i divulgació dels blocs de la zona de Matadepera. En segon lloc, voldria fer alguns aclariments respecte els blocs de Sant Llorenç del Munt:
Com en altres moltes zones prop de les poblacions més importants, Sant Llorenç del Munt ha passat per vàries etapes de l'escalada, amb concepcions que han anat variant i evolucionant, sempre amb uns aspectes positius i amb uns altres de no tan positius.
Els primers blocs que es van arreglar (calculo cap als anys 80) només tenien com a finalitat l'entrenament per millorar en escalada esportiva o clàssica. El fet de picar forats era habitual i perfectament comprensible. Amb el canvi de concepció i millora de la tècnica (avançant en els anys 90) es preferia sikar allà on no hi havia res, en comptes de picar irreversiblement.
Avui en dia el boulder es considera una disciplina esportiva en si mateixa, tot i que hi ha gent que segueix fent-ne com a un bon entrenament (com jo!).
Actualment és inconcebible fer cap picat ni sikat extra, moltes vegades sota criteris extremadament radicals.
Cap al 2002-2003, juntament amb un bon colega, van decidir arreglar uns blocs molt macos situats al Torrent de Rajant, just al límit de la urbanització, i per tant fora de la pressió urbanística. La zona estava absolutament plena d'herbes, pedres, terra, runes, algunes deixalles i lloses en perill de caure. Ja hi havia quatre picats i alguna anella per rapelar, tot força antic. Ho van netejar com vam poder, amb molta feina i hores. Van decidir enganxar algunes presses en zones llises, bastant provisionalment, donat que amb el relleu natural no es podia enllaçar ni un 8a. Totes les presses estan enganxades eren en zones llises, sense relleu natural, i per tant no limiten cap possible projecte. A més, donen la possibilitat de ser extretes amb un cop d'escarpa sense malmetre la roca original.
En el sostre, totalment impracticable de manera natural, es van haver de fixar les presses amb espits perquè no s’arrenquessin, i sempre en llocs totalment llisos.
La via de l’altra dau es diu "Faraó Man", en honor al Cap de Faraó. És totalment natural, comença "sit" i amb corda (7c-8a). Que jo sàpiga encara no ha estat encadenada per ningú.
La corda de baixada deu estar actualment força malmesa i caldria canviar-la per una cadena inox, així com netejar el peu de bloc d'herbes i terra que cada any s'acumula. També cal vigilar amb les presses sikades, que amb el pas del temps no s'hagin alterat i es pugui arrencar alguna.
Disfruteu, respecteu la muntanya i no us feu mal!!!

Amadeu dijo...

Una precisió Sr. Anònim, els picats del Bacallà son de principis dels 90. Per tal d'entrenar i tibar-li, en vaig picar molts (els més grossos) Aquell desplom te poc relleu natural i sempre picava en llocs llisos, respectant possibles presses naturals. Es va escollir i sacrificar aquella planxa essent conscients que fer el mateix en altres blocs, seria una aberració.
Lamentablement, ara està dins una tanca. Això si que és greu!
Amadeu

aleix dijo...

molt bones, vaig trobar ja fa temps aquesta guia i desde llavors hem pujat bastant am els amics a tibar, la veirat esq mai hi hem trobat ningu escalant, deu ser q comença a estar en desus. moltes gracies per el post que estic segur q ha sigut dajuda a molta mes gent a part d a mi. estic preparant un video sobre els sectors q crec q sera interesant, quan el tingui el deixare un comentari per si li pot servir a algu dajut