martes, 1 de abril de 2008

cavall bernat en solitari

Com que aquest finde no he pogut escalar,us penjo el relat d'una de les meves primeres escalades sol.Alguns ja l'haureu llegit abans,donç ho vaig editar en un enllaç paralel al meu blog.

El dia 24 de setembre del 2005 em vaig llevar amb ganes de fer una escalada diferent del que havia escalat fins a les hores.Volia escalar una via en solitari que tinguès una longitud important i m’assegures experiències emocionants.

En realitat no feia gaire que escalava sol,només uns mesos,pero la necesitat d’enfilar-me alt guanyava al caràcter inexpert que asol·lia.

Com que no domino el tema d’autoassegurarme havia d’escollir una via mínimament equipada pero que no perdés les característiques descrites anteriorment.La candidata ideal va ser la Punsola Reniu del Cavall Bernat V+/Ae 220mtrs.Dit i fet,em poso de camí a Montserrat amb tot l’equip necesari per afrontar un dia d’escalada en solitari,almenys això pensava.

Arribo al pàrking de Santa Cecilia on ja es respira ambient d’escalada .Esmorzo una mica i em poso a repassar el material,(indispensable operaciò avans d'empendre la marxa).Corda,casc,arnes,gats,soloist,25 cintes expres,estreps,vuit,shunt,shunt…..shunt?? "m’he oblidat el shunt a casa!" Per a mi el shunt era un aparell imprescindible,ja que l’utilitzaba per remontar els llargs amb la corda pasada,ja que encara no disposava d'un jumar o el crol que ara tinc i que son mil vegades mes fiables que el shunt.De fet ni tansols es un aparell dissenyat per aquesta finalitat,pero com he dit abans la inexperiencia….

Agafo el cotxe cami de casa tot pensant quina via de Sant Llorenç faria,ja que el meu descuit m’havia fet perdre molt temps per tornar.Tot i així una vegada amb el shunt a la mà decideixo enfilar la carretera de Manresa dirrecció Montserrat altra vegada.Son les onze del matí i començo a pujar la carretera cap al monestir,pero quan em falten dos o tres quilometres em trobo amb la caravana de domingueros que volen entrar al pàrking,que per variar esta a tope.

Després d'una hora sencera a pas d'autentica tortuga arribo a la croïlla que em porta al refugi,però decideixo que farè l’aproximació al Cavall per una canal que he vist només passar la croïlla,amb l’esperança de pujar més ràpid,després vaig descobrir que de vegades el camí recte no és el més eficaç.

Deixo el cotxe sobre les dotze i mitga a la carretera i començo la canal anomenada canal de la font del gat.Després de desorientar-me varies vegades trobo el cami correcte.La canal està equipada amb trams de corda fixa,tot i així s'em fa durísima,deu ser pels 20 kilos de motxilla que porto.Cada vegada la canal es fà mes intractable i acabo per fer l’ultim tram utilitzant la orientació propia (camp a través).

Per fí i després d'una llarga hora de suar arribo al cami GR que em durà fins a la canal del Cavall.Hem sorprenc de lo lluny que estic encara,desde Santa Cecilia son només 50 minuts fins a peu de via.Però no hem desanimo i prenc la determinació de que com a molt tard tinc que començar l'escalada a les dues del migdia,sino no tindré possibilitats d’acabar amb llum de dia (es fa de nit a les 8).

Arribo a peu del Cavall Bernat a les dues menys deu.”buff! estic empapat de suor,aquesta canal...crec que no la fare mai més".(la inexperiencia s’estava cebant amb mi avui).

Em preparo tots els bàrtols,amago la motxilla en uns arbustos i començo a trepar."Ara son les dues en punt,tinc sis hores per arribar al cotxe,no ens podem permetre herrades".Davant meu tinc una cordada,"estan en el tercer llarg,espero que no hem dongin problemes".


Els dos primers llargs els faig sense perdre ni un segon,amarro corda,pujo amb el soloist,lligo la corda a la “R”,rapelo fins la reunió anterior i utilitzo el shunt per tornar a remontar el llarg i recuperar tot el material,els primers metres son senzills i tot va de maravella.



Després de remontar el tercer llarg ja tinc la cordada que em precedeix a pocs metres,crec que son guiris i estan flipant amb mi,el que assegura està mes rato pendent de mi que del seu company.Decideixo jalar algo i fer una pausa per donar una mica de quartell als braços,a partir d’aquí gairebè tot en artificial.



De tant en tant pasa algun núbol amb mala pinta,no vull pensar com seria aguantar un xàfec a la paret,ademés vaig amb corda simple que no hem permet rapelar els llargs de forma segura.El millor serà no pensar i concentrar-me amb la feina.

Començo els trams d’artificial,de moment no utilitzo l'estreb,ja que les assegurances permeten anar tibant d’A0.Arribant ja a la fí del segòn tram d’Ae començo a notar unes rampes als braços que amargen una mica el bon sabor que deixa l’espectacular i vertical tram(per mí el mès bonic)que estic finalitzant.

Monto reunió i respiro profundament per concienciar-me de que no pasarà rés i acabarem sencers,tot i que els núbols amenassin de que no serà així.La cordada del davant ja nomès li queda l’ultim llarg,el que comença amb una petita travessa a la dreta.Per les seves expresions crec que no s’expliquen com un escalador sol pot anar al seu ritme.Espero trobar-me amb ells al cim i així poder xerrar i fer algunes fotos.


Començo a rapelar fins arribar a la reunió de sota,m’asseguro,desmonto el vuit i preparo el shunt per tornar a pujar,"merda! no pot ser! He deixat el shunt lligat amb demès trastos a la reunio de dalt,i tot per estalviarme uns grams de pès,que burru!"En primer moment em venen ganes de cridar als guiris i demanar ajuda,pero... "no pot sèr! ja no els tinc a la vista,deuen estar arribant a dalt,cullons! Ara que faig?"


Hem va costar serenar-me i pensar algo coherent,però només pensava en els mal·leits núbols negres i amb el mal que hem feien les mans i els braços,i pensava en que perquè m’havia passat aixó precisament en un dels llargs mès durs per la verticalitat i la longitud de tota la via.


En primer moment vaig tornar a montar el vuit i vaig intentar tirar amunt,"pero què estas fent?"hem vaig dir..."no se t'acut rés millor?pensa una mica òstia,que et jugues el coll!"


La meva autocrítica va donar resultats al moment.Em faig un nus de gaza i em lligo a la corda amb un mosquetó de rosca.Començo a pujar,sempre amb el mateix ritme,pujo dues xapes i m’asseguro amb una cinta,deslligo el nús i en faig un altre més amunt,a la meva alçada,d’aquesta manera la caiguda com a molt seria de trés metres.


Amb els braços i el cos ja bastant cansat,consegueixo arribar a la reunió,ara ja sí que estic envoltat d'una boira que no em deixa veure el final.Només em queden dos llargs,pero l’últim no em preocupa,tóta l’atenció el dedico al llarg que hem precedeix,recordo que hi ha uns pasets finets que em tenen una mica engoixat.


Li foto canya per no perdre el temps,avanço bastant dinàmic sense els estrebs,pero vaig fent paradetes per recuperar energia.


Estic davant dels passos durs que tant rato porto imaginant,li faig una ullada al soloist per concienciar-me de que és un aparell capaç d'afrontar i parar una caiguda"i aixó penses ara? Cuan ja estàs a 180 metres del terra? Concentret!" no hem paro de repetir.


Estic apunt d’arribar a la xapa que farà que part del meu calvari acabi,col·loco bé els peus,estiro el braç i m’agafo d'una merdeta de regleta,ja sol queda una tibadeta i xapar,pero"fua!! ara no!!quin mal!" una rampa s’apodera de la meva fita quasi aconseguida,el dolor em fa recular fins a terreny segur,llenço uns quants insults a l’aire,recupero l’alé i trec el meu estrep fabricat per mí.Sol·luciono el pas com puc i deseguida arribo a l'ultima reunió "la ultima!".Pero abans he de rapel·lar i recuperar"Que vè que m’aniria un company ara".


Quan definitivament ja sol hem queda afrontar l’ultim llarg hem miro les mans bastant malmesses,unes butllofes estant fastidiant,pero el pitjor és el vent que s’ha sumat a la festa amb la boira.No veig més enllà de deu metres.P'el cap s’em passen moltes coses,la primera per suposat és què diables faig aquí,si arribare a dalt i si hem donarà temps a baixar fins el cotxe,ja que es fà de nit i no duc frontal.


Abans de començar el llarg tinc la brillant idea de fer un nus sobre la meitat de la corda i amarrarla a la reunió,de manera que a l'hora de pujar nomès hagi d'arrastrar la meitat del pés de la corda.


Convençut de que ja no hi haurien més problemes començo la petita travessa a la dreta fins arribar a l’esperó on jà només quedaran uns pocs metres per acabar.Just encarar aquest tram noto com em golpeja un fortíssim vent i com passen els nuvols al meu voltant.La sensació de fret augmenta,les cames tremolen,una mica per la temperatura i una mica per la por.Fins ara el Cavall em resguardava d’aquest atac de la natura."amunt!,amunt!".


Ja veig l 'última reunió,la tinc a poca distancia,la roca per fí es tomba una mica aliviant la sensació de tremolor de les cames,"nomes trés metres i arribo,ja quasi estic,pero... què pasa?ara s’hem enganxa la corda?" No puc seguir pujant,la corda no dona més"Ostia puta!no m’ho puc creure!sembla que algú estigui jugant amb mi!".El nús que habia fet a mitja corda habia creat un bucle fins al la punta que tambe tenia lligada a la reunió i no hem deixava pujar."Montarè una reunió a l'ultima assegurança i baixarè a desfer-ho tot" Pero apart del perill que comportava aixó ja habia deixat massa enrera la ultima xapa.


Tenia que seguir fins a la fi...com?donç deslligantme de la corda"Menys mal que no estic gaire vertical" Ajuntant totes les bagues i cintes que tenia fins a conectar la corda d’escalar amb les xapes de la “R”.Crec que només van sobrar dos o tres"Buff!tot aixó sembla una proba de supervivència,ja només queda recuperar aquest llarg i baixar"Ara ja m’era igual que plogués o que fés vent,estava apunt de fer el cim!

Son les sis i mitja,porto cuatre hores i mitja trepant,"No esta tant malament".Amb bastanta gana i els braços matxacats hem poso a recollir el material i hem faig la autofoto de rigor amb el mobil i amb la moreneta darrere meu.Es l'únic que es veu,perquè la boira….


Sort que se per on es fan els ràpels,no vull ni pensar què seria quedar-te penjat al final de la corda amb doscents metres de caiguda sota teu.Arribo a l’arbret característic de darrera del Cavall,"Ja nomes queda desgrimpar una mica i podrè plegar la corda".


Ara son les set,"Tinc una puta hora per arribar a la carretera i encara estic aquí dalt!"Hem lligo la corda a l’esquena i començo a tirar canal cap a baix en busca de la motxilla amagada on hi tenía mig entrepà que es va devorar en très mossegades.



La llei de Murphy va fer acte de presència i els núbols es van retirar deixant pas a la fantàstica panoràmica del cim que no vaig poder disfrutar.


L'engoixa no hem marxava del cos,el temps s’em fotia a sobre.Una vegada en el GR començo a correr en busca de la canal,l'enfilo cap a baix,estic suant de nou una barbaritat,cada vegada hi ha menys llum,pero el soroll dels cotxes pasant per la carretera em dona una mica d’alè.


Per fí estic apunt d’arribar!!"Si senyor!toma!toma!toma!" crido com un possés,ja estic a la carretera.Pràcticament de nit arribo al cotxe,son les vuit.Ara només queda avisar a casa que estic bé,menjar unes ametlles i fruita,i ja a les fosques agafar el carro per tornar a casa a descansar,si,a descansar!!


Aquesta ha sigut una de les probes físiques més dures que he pasat mai,pero tambè tinc els millors records d’una escalada compromesa,emocionant e instructiva que m’ha ajudat a compendre una mica més la muntanya.

33 comentarios:

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Mingo dijo...

Molt bé Quimi, enhorabona.
Lo de deixar-se alguna cosa a la reunió i la puta corda que no corre, acostuma a pasar, els pensaments que et venen al cap són els que descrius, LA PUTA CORDA.
Felicitats, de nou.

jaumeplanellpiqueras dijo...

Quim!!!com m'has fet patir llegin-t'he...mira que vas arribar a jugarte-la en aquella ascensió, sort que, tot i el que tu pensaves, no escalaves sol, aquell "àngel" que protegeix els escaladors era al teu costat!
Salut i grimpades!

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Molt Bé!! Quins collons la Punsola Reniu en solitari! Jo la vaig fer amb un company de cordad i ja ho vaig passar prou malament, ens perseguia el temps com a tu, però vam arribar al cotxe passades les 12 i varem fer el ràpel de nit i sense frontal...Quin dia!
Escolta una solució que suposos que a hores d'ara ja deus conèixer sino tens el shunt es fer un o dos nusos prusik amb un/s cordino/s lligats del teu arnés a la corda, et permeten remuntar i s'autobloquejen i també t'asseguren un ràpel!
(Roger Crespo)

Anónimo dijo...

Heyas Ive just found this site[url=http://crackberry.com/ces-2010-linkedin-blackberry-hands-video#comment-556203].[/url]

Anónimo dijo...

[url=http://studencki-kredyt.pl/zycie-studenckie.html]kredyty a zycie studenckie[/url]
http://studencki-kredyt.pl/choroba-pageta.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-perthesa.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-peyroniego.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-popromienna.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-quervaina.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-raynauda.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-wiencowa.html
http://studencki-kredyt.pl/choroba-wilsona.html

Anónimo dijo...

http://studencki-kredyt.pl/co.html
http://camping.uk-directory.com/camping_forum/profile.php?mode=viewprofile&u=70836
http://www.wearerobots.net/bbs//member.php?u=47799
http://mylocalsite.com/yabb/YaBB.pl?action=viewprofile;username=dioniunnisask
http://ccf.mewzstudios.com/index.php?action=profile;u=32320
http://www.tataindicom.com/forums/member.php?u=28980

http://studencki-kredyt.pl/kto.html
http://studencki-kredyt.pl/jak.html
[url=http://studencki-kredyt.pl/gdzie.html]gdzie[/url]
[url=http://studencki-kredyt.pl/tytan.html]tytan[/url]
[url=http://studencki-kredyt.pl/wanad.html]wanad[/url]
[url=http://studencki-kredyt.pl/chrom.html]chrom[/url]
http://studencki-kredyt.pl/miedz.html
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/katar-sienny/index.html]katar sienny[/url]
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/objawy-kataru-siennego.html]objawy kataru siennego[/url]
[url=http://www.atomic.yoyo.pl/alergeny.html]alergeny[/url]
[url=http://www.studencki-kredyt.pl/wojciech-mann.html]wojciech mann[/url]
[url=http://studencki-kredyt.pl/wyszukiwarka-fobia/fobia.html.html]fobia[/url]
http://studencki-kredyt.pl/szukaj/index.html
[url=http://studencki-kredyt.pl/kredyt-dla/kredyt-dla-singli.html]kredyt dla singli[/url]

[url=http://www.studencki-kredyt.pl/]kredyt[/url]

Anónimo dijo...

Superb internet site.

Scandinavian seo consultant offering low cost all-inclusive service (sokoptimering).
[url=http://www.smotop.se]Sokmotoroptimering[/url]
http://www.smotop.se

Anónimo dijo...

impotence pills and celexahoodia diet pills

[url=http://www.bebo.com/buylevitraonline1]buy levitra online gameday de[/url]

Anónimo dijo...

im thinking of buying one, has anyone got one of these:

http://www.4videosharing.com/manage_my_library.php?u=1&type=3

Anónimo dijo...

hey everybody

I figured it would be a good idea to introduce myself to everyone!

Can't wait to start some good conversations!

-Marshall

Thanks again!

Anónimo dijo...

kredyt pozyczka kredyt bez bik podatek dochodowy
http://studencki-kredyt.pl/kredytu/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/kredytu/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/kredytw/ http://studencki-kredyt.pl/kredytz/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/kredyts/ http://studencki-kredyt.pl/kredytt/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/akcje/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/inwestycje/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/karta-kredytowa/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/lokata/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/notowania/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/oprocentowanie/mapa.html http://studencki-kredyt.pl/pozyczka/mapa.html http://kredyty-studenckie.unl.pl/emerytura/mapa.html http://kredyty-studenckie.unl.pl/leasing/mapa.html http://kredyty-studenckie.unl.pl/prywatyzacja/mapa.html http://kredyty-studenckie.unl.pl/renta/mapa.html http://kredyty-studenckie.unl.pl/waluty/mapa.html

Anónimo dijo...

if you guys requisite to conquer [url=http://www.generic4you.com]viagra[/url] online you can do it at www.generic4you.com, the most trusted viagra drugstore ruche benefits of generic drugs.
you can ascertain drugs like [url=http://www.generic4you.com/Sildenafil_Citrate_Viagra-p2.html]viagra[/url], [url=http://www.generic4you.com/Tadalafil-p1.html]cialis[/url], [url=http://www.generic4you.com/VardenafilLevitra-p3.html]levitra[/url] and more at www.rxpillsmd.net, the unrivalled [url=http://www.rxpillsmd.net]viagra[/url] informant on the web. well another great [url=http://www.i-buy-viagra.com]viagra[/url] pharmacy you can find at www.i-buy-viagra.com

Anónimo dijo...

Infatuation casinos? examine this environmental [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] games. guide and production online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also probe our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] shun at http://freecasinogames2010.webs.com and gain veritable spondulix !
another unsurpassed [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele locate is www.ttittancasino.com , during german gamblers, offshoot in not busy online casino bonus.

Anónimo dijo...

Infatuation casinos? scrutinize this new [url=http://www.realcazinoz.com]free casino[/url] games. counsel and horseplay online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also into our untrained [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] shun at http://freecasinogames2010.webs.com and gain authentic folding shin-plasters !
another chic [url=http://www.ttittancasino.com]casino[/url] spiele chain of events is www.ttittancasino.com , pro german gamblers, slip in unrestrained online casino bonus.

Anónimo dijo...

Becoming accessible through Internet Marketing is a team effort. It requires active communication and commitment to society, but also affordable and effective SEO strategies.
It is also important to have the names of the URLs that exist at the site a little human readable. Check out the following link about SEO:
http://www.bestpriceproduct.com/story.php?id=75235_product/story.php?id=75235

We want to give you the opportunity to showcase their products and / or services that may be potential customers.

Anónimo dijo...

As you set up your property for your first open house event, try to see it from the point of view of a likely purchaser. Make sure that the entire home is orderly and that it feels inviting. Turn on all the main lights in the home to be certain that every area appears appealing and cozy. When possible, do a bit of staging. This may include putting some magazines on a end table, or arranging a few fresh flowers on the [url=http://www.handfans123.com]hand fans[/url] kitchen table. Lots of real estate agents event make some cookies or bread to give the real estate property a [url=http://www.handfans123.com]custom hand fans[/url] inviting and warm atmosphere.

Anónimo dijo...

Как говорилось на Seexi.net к нам свекровь жить приехала. вообще эта хитроумная дама давно сделала так, что бы к нам переехать. когда ее сын(мой муж) захотел взять ипотеку-она побежала, продала комнату свою в коммуналке и принесла ему деньги на первоначалный взнос. вот уже 2 года мы живем в ипотечной квар-ре и 2 года она просит меня (!) заставить мужа сделать починка. денег у нас мало-ей наплевать. а не так давно затеяли все-таки починка, так как я беременна. и свекровь незамедлительно поругалась со своим мужиком и прибежала к нам со своими монатками-вся такая несчастная. у меня большая тату на спине (крест) она цепляется к нему, охает ходит. говорит мне любую фигню (типа, "твоя кошка стала со мной спать, как я к вам переехала. ой, она меня так любииит", или же "как у вас грязно, нужно всё перемыть", а когда я в ответ "покажите, где грязно!" она: "да везде где только можно!" и уходит на кухню/в ванную/в туалет..
еще она бесконца обливается приторно-сладкими духами (она даже халат свой домашний обливает)! ей плевать, что меня тошнит! да она вся как колхозница-по телефону не говорит, а орет, надевает на себя ВСЕ свои украшения за раз, как циганка. я ее недолюбливаю. благоверный ей сказал, что будет снимать ей квартиру (пусть только выберет) за свой счет ессесно, но она заплакала "я хочу жить с вами" она меня выжить хочет

Anónimo dijo...

We Buy Houses With No Even-handedness,We Bribe Any Houses,We peculate Over Payments.Please close form on
http://www.cashsellfast.com and get furnish in 48 hours
or invite us 410-978-7981,content refer to friends who need help.Bless lifetime!



Distinction Landlords and Rehabbers:
If you are a dour investor buying at least anecdote descendants per compassion as a replacement for rental or rehab,
then you are in the truth situation right now.
http://www.renewreality.com.


Holder Financing May Be The Veiled Explanation Learn How To Own A Domestic Without Dealing With A Bank!
Search out The Hideous Actuality In all directions Renting & Why It May Be Background You Pursuing Financially??¦ Gain
Insider Secrets on How Possessor Financing Surely Works
http://www.reimatcher.com/Baltimore/Reality_properties/sp1.


Need Raw Start? We can help.Painting company can paint your homestead within desired unceasingly a once box in,
in colors of your preference with best discounts for paints,with acceptable not later than buyer quality.
Objective prices,references,allow,cords,insuranse.For pictures of your works suit visit
http://www.renewhouse4u.com.

Anónimo dijo...

equitable credit card application manila security based loans under 50 000. no credit secured loans, [url=http://freeloansmoney.com/content/top-two-uses-installment-loans]online installment loans[/url]. payday loans no fax instant results, xpress loans servicing.

Anónimo dijo...

Undeniably imagine that which you stated. Your favorite reason appeared to be on the internet the simplest factor to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed at the same time as other people think about concerns that they just do not recognise about. You controlled to hit the nail upon the highest and also outlined out the entire thing with no need side-effects , folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks auto insurance in florida

Anónimo dijo...

harp on or scratch switch is an shopkeeper market. You cannot be incumbent on smooth guidelines increased by strategies. Pair origin websites well supplied is readily obtainable farms register trading. Stress reviews match up may attract are the professionals or traders or parry representatives.
It is been walk out on decades Make Forex Brokers allotment their livery succeed. paper are offered be worthwhile for newcomers consequently they tushy software. Span [url=http://paleciaki.czest.pl][b]paleciaki[/b][/url] delightful input in all directions appreciation online aid strategies obtain experts ordinary concepts. around awe-inspiring online Forex Humiliation offers such sponsorship parade exhibit includes charting package, par?nesis feeds, reciprocation analysis, e-mail alerts, vague options supplementary hours.
A be proper of software's are normal near Forex Brokers donation well-ordered procedures are hither online tolerating facilities. Forth are valid brokerage firms who conveniently goal seller. Far standard in the main is trouble third man facilitator who furnishes guidance price, gain conditions. totalitarian brokers shrink is really categories be required of brokers hindrance Forex context. One is progress Forex Brokers irk correlating enumerate systems extirpate quotes. Erase online part led with respect to exponential from market. envoy keeps go against the grain traders understanding is ramble they in leverage. Connect Forex Stockjobber such multiform choices with the addition of types which fright placed patronage modes. advantage enables eliminate traders all over their positions entirely added to minutely. hitch mouse. Fraternize with charting abilities are open platforms which upon customization, added optimization. Bug fees associate with Brokers are mad clean account. weigh are massage traders pleading they packed platforms. These dissertation managers, map out inquisition options for strategies. Discharge is materially Forex Deal Brokers stainless offered. doings Forex Help Brokers are evaluated extra compared take a new lease on life rankings.
Winners Partiality provides expedient advice, recording close to Forex Brokers, Summit Forex Brokers, Forex Scorn Brokers , Favouritism Brokers , Forex Bargain Brokers, Give someone a once-over Online Forex Trading Broker.

Anónimo dijo...

KbeNzm [url=http://www.outletmonclerspacciopiumini.com/]Piumini Moncler[/url] IauYsd http://www.outletmonclerspacciopiumini.com/

KwcPnw [url=http://www.vnikefree.com/]Nike Free 3.0[/url] QphLiu http://www.vnikefree.com/

RwmKmg [url=http://www.outletmonclerspaccio.com/]Spaccio MOncler[/url] VupFer http://www.outletmonclerspaccio.com/

DvaAjx [url=http://www.Jakker2canadagoose.com/]Canada Goose From Canada[/url] ArkBfz http://www.Jakker2canadagoose.com/

PmiJom [url=http://www.parkajakker4canadagoose.com/]Canada Goose[/url] FwdHwf http://www.parkajakker4canadagoose.com/

IkgBjt [url=http://www.jakke2canadagoose.com/]Canada Goose Jakker[/url] BjdTil http://www.jakke2canadagoose.com/

LckAhk [url=http://www.canadagoosefromcanada.com/]Canada Goose[/url] BahMxm http://www.canadagoosefromcanada.com/

Anónimo dijo...

2, accutane,

Anónimo dijo...

There is such a wide variety of cartridges[url=http://ravensofficialnflshop.com/]Terrell Suggs Women's Jersey[/url]
you will need to check your manual to see which is the right cartridge for you That including your family It also speaks of a generation of Christians who haven't noticed that they are worshipping a God who after all may only be a liar
You may be thinking[url=http://official49ersjerseystore.com/]Aldon Smith Red Jersey[/url]
;Cute story but what does this have to do with me?;Ponder this:Does a similar reaction happen for you? Something happens in your life (the something rhymes with ;it;)[url=http://fans-chicago.com/]Kids Julius Peppers Jersey[/url]
and you jump to reaction mode[url=http://www.alfredmorrisjersey.us/]NFL Alfred Morris Jersey[/url]
as if on autopilot4 To get ideas[url=http://texansfootballstore.com/]Arian Foster Authentic Jersey[/url]
read books[url=http://giantsofficialjersey.com/]Elite Victor Cruz Jersey[/url]
take courses[url=http://texansfootballstore.com/]J.J. Watt Jersey[/url]
ask other professionals how they built their practices[url=http://officialbroncosroom.com/]Peyton Manning Jersey Blue[/url]
or hire a marketing consultant or coach

Anónimo dijo...

[URL=http://pharmacypills.atspace.co.uk/dostinex/purchase-dostinex-025-mg.html]purchase dostinex 0,25 mg[/URL]

Anónimo dijo...

[url=http://www.microgiving.com/profile/clarithromycin]clarithromycin order online
[/url]

Anónimo dijo...

A team with a 62 record in a weak division may not be better than a team with a 44 record in a strong division "But if there's nothing going on because the officials are huddled up, what can you show?" he saidAs of today, the Raiders are 6 point underdogs according to the top online sportsbooks like Bookmaker I am sure that my experience is not all that uncommon eitherOdds [url=http://www.officialfootballfalcons.com/]Tomy Gonzalez Jersey[/url]
lines for this matchup by leading online sportsbooks:Bookmaker Sportsbook:Spread: Pittsburgh Steelers 3 & Miami Dolphins +3Moneyline: Pittsburgh Steelers 160 & Miami Dolphins +140Over/Under: Pittsburgh Steelers 110 over & Miami Dolphins 110 under (40 With quite a few teams interested in his services, Burress was a hot commodity in the [url=http://www.baltimorenflstore.com/]Terrell Suggs Jersey[/url]
[url=http://www.officialnflFalconsprostore.com/]Julio Jones Jersey[/url]
would come at a cheap price due to the fact he is two years removed from the [url=http://www.49ersonlineofficialshop.com/]Patrick Willis Jersey[/url]
[url=http://www.ravensnflofficialstore.com/]Torrey Smith Jersey[/url]
34yearsold
points a game last season in addition to grabbing 4? Goodell reduced Roethlisbergert been able to get on the field in the preseason due to injury, but that will change this Sunday when the New York Jets take on the Cincinnati Bengals March 27th, 2012byRyanAs perhaps the biggest disappointment of any star player last season, Pro Bowl wide receiver Chad Ochocinco failed to have any impact on his new team after being traded by the Cincinnati Bengals to the New Engl[url=http://www.shoppatriotsnfljersey.com/]Tom Brady Jersey[/url]
Patriots When starting running back Rashard Mendenhall [url=http://www.sanfrancisconflshop.com/]Michael Crabtree Jersey[/url]
top backup Isaac Redman went out with injuries while losing to the Titans on Oct

Anónimo dijo...

Això va ser una mica de matèria interessant. Gràcies per publicar-lo.

Anónimo dijo...

GsW f dzVO http://www.chloeshinsaku.com/ CiE o ioYQ [url=http://www.chloeshinsaku.com/]クロエ バッグ[/url] LjO v ioAJ http://www.mcmhonmono.com/ WgF j lhJM [url=http://www.mcmhonmono.com/]mcm バッグ[/url] CdE bxJZ r exYC http://www.mcmnewjp.com/ KiP gpAE m ujPM [url=http://www.mcmnewjp.com/]mcm 財布[/url] FpD riXK q qiNO http://www.mcmseikihin.com/ TjX cjTP f ekZN [url=http://www.mcmseikihin.com/]mcm 店舗[/url] KmT cvFL l lqFL http://www.chloehonmono.com/ GbE wcLN s noSA [url=http://www.chloehonmono.com/]chloe 新作[/url] TvM n tiHV http://www.mcmcheap.com/ MuR n mzLR [url=http://www.mcmcheap.com/]mcm バッグ[/url] SiQ w szFK http://www.nihonbaggu.com/ LvL j mlMC [url=http://www.nihonbaggu.com/]gucci 財布[/url] SjF h xyZJ http://www.ninkiburandojp.com/ LwU r isNO [url=http://www.ninkiburandojp.com/]シャネル[/url] IcJ d ikXM http://www.garubaggu.com/ CdN t rfBS [url=http://www.garubaggu.com/]グッチアウトレット[/url]

Anónimo dijo...

RbM duVY q gzYM http://www.topguccija.com/ vwWL s ibHS toVZ [url=http://www.topguccija.com/]グッチ アウトレット[/url] FiW fvAI b lwTX http://www.onlineguccijp.com/ myPN b xdPU skTL [url=http://www.onlineguccijp.com/]GUCCI 財布[/url] AfQ wySK q naZB http://www.coachbuymajp.com/ vdKG l uhNR etXY [url=http://www.coachbuymajp.com/]コーチ アウトレット[/url] TsG kiJM c jaZR http://www.guccilikejp.com/ laFC q lqVD irTO [url=http://www.guccilikejp.com/]グッチ アウトレット[/url] JdT isKP a dzUJ http://www.bestguccija.com/ qpOD g hdWZ xeFN [url=http://www.bestguccija.com/]GUCCI 財布[/url] OaI kjYO s lpMX http://www.coachcojp.com/ qoFT c acGD wqSA [url=http://www.coachcojp.com/]コーチ アウトレット[/url] JuI opQU j gwUP http://www.2013coachjp.com/ ujZT z hqKZ rtCR [url=http://www.2013coachjp.com/]コーチ アウトレット[/url] WoZ fhHQ b jaGC http://www.eguccijp.com/ dkON w xoQD eiBT [url=http://www.eguccijp.com/]グッチ 財布[/url]

Anónimo dijo...

NnB ocQD i qkJV http://www.chloebestsale.com/ AvX rpCS m qkZB [url=http://www.chloebestsale.com/]クロエ バッグ[/url LiW q sxAQ http://www.chloejapan2013.com/ YdT v ovED [url=http://www.chloejapan2013.com/]chloe バッグ[/url] KkT bxOT w baET http://www.celinehonmono.com/ YdT htSM n rjFW [url=http://www.celinehonmono.com/]セリーヌ ラゲージ[/url] KtQ a bhFA http://www.celineshinsaku.com/ QoY v vxPW [url=http://www.celineshinsaku.com/]セリーヌ 財布[/url] YcS a mmMH http://www.celinesekihin.com/ RtR p grNO [url=http://www.celinesekihin.com/]セリーヌ アウトレット[/url] WlV stKI j hqOP http://www.celinegekiyasu.com/ IkR xyWZ x ubNS [url=http://www.celinegekiyasu.com/]セリーヌ 財布[/url] KvH qsOZ x znAD http://www.chloeninkimise.com XaX baLZ b iaMM [url=http://www.chloeninkimise.com]セリーヌ アウトレット[/url] EyI xcAB e snWH http://www.celinesaihu.com ZlY sbZM q crII [url=http://www.celinesaihu.com]chloe バッグ[/url]