lunes, 5 de marzo de 2007

solitaria a bagasses (a la segona va la vençuda)

Aquest dissabte despres d'aixecarme a les 5:30 del mati vaig conduir dues hores fins al congost de Terradets,l'objectiu:escalar els 500 mtrs. de la paret de bagasses.
Com diu el titol ja habia fet un intent l'any passat que va fracasar cuan despres d'escalar mes de dos cents metres hem vaig equivocar de via i hem vaig embarcar en uns llargs d'artifo seguit d'un A1/7a que no vaig superar.El desgast d'energia inutil va fer que ho deixes correr.

Coneixent millor la paret vaig començar a trepar,sobre les 8:15, la via Tutti-frutti 225m. 6a,(a la foto ressenyada en vermell).Despres de dues hores i cuart vaig assolir la fi de la via i la falsa feixa,(ressenyat el blanc).Aqui es on hem vaig equivocar l'ultim cop agafant la Merchely 6b/A1.La via a seguir ha sigut la Reina-Puig V+/Ae,(de color blau),uns llargs d'artificial equipat força disfrutons seguit de trams bastant llargs sense equipar de dificultat assequible (IV/IV+) .

Una vegada a la feixa toca buscar l'hombra per menjar l'entrepa,ja començo a notar els braços bastant carregats.

Començo l'ultim atac a la paret per la via CADE V+/Ae.(verd).Despres la seva sinuosa linea hem donaria força mal de caps,ja que a l'hora de rapelar les nombroses travesses,per tal de recuperar el meu material,tindre que destrepar per lluitar contra la gravetat i poder arrivar a la R anterior.

L'últim llarg de la CADE l'he tingut que repetir fins a tres vegades! m'explico: a punt d'arrivar a la reunio,la maleida corda s'enganxa a la reuino de sota,obligant-me a baixar a solucionar el problema,tornar a pujar per acabar el llarg,baixar a deslligar la corda de la R i tornar amunt recuperant el material...
Aixi no es d'extranyar que els ultims dos cents metres fosin una barreja d'escalada combinada amb espasmes de tota mena debuts a les doloroses i constants rampes que patia per tot el cos,i puc assegurar que no mola gens aquestes sensacions.

Aqui per fi ja estic al cim despres de 7 hores gairebe seguides d'escalar.Ja nomes queda reunir tot el material,i fer una "passegada" d'una horeta i mitja fins al cotxe.
L'experiencia ha valgut molt la pena,pero avui dilluns encara tinc el cos adolorit.Si sumem els metres que he fet en totes les vies segons la guia de Terradets,he escalat 585 m. que si ho multipliquem per dos per haber repetit tots els llargs donen 1170 m.Ademes de rapelar tots els llargs una vegada.....

6 comentarios:

Gatsaule dijo...

Està molt bé, tan el projecte com l'horari, 7 hores fins dalt de tot és un horari de cordada de dos, devies anar rapidillo !!

Una pregunta, quan puges de primer vas amb la corda penjada o la fiques dins la motxilla ? Jo prefereixo portar la corda per fora, però quan hi ha vegetació o sortints de roca s'enganxa fàcilment i molts cops al mig d'algun pas...

PGB dijo...

Collons Quim, ets l'Seedy Gonzalez!!!! 7h per fer els 500m de tapia i a sobre sol! bufa!
A veure si trobem un dia canvies el soloist per mi ;)

QUIMI dijo...

Hola gatsaule!
donç jo sempre porto la corda per fora,aixi tambe controlo el nus de retencio que penjo a l'arnes.Pero tens tota la rao en que s'enganxa per tot arreu,a vegades es un fastidio,la veritat es que no he probat de ficarla dins d'una motxilla,crec que ha de ser pesat ficarla ben ficada a cada llarg que comenses.
Per cert,escales sol? encara no conec a ningu que trepi amb l soloist...

PGB!
Ja saps que cuan s'allarguin els dies farem uns bons entrenos...jejeje

Gatsaule dijo...

Alguna vegada he escalat amb la corda per dins de la motxilla però és un pal, s'ha de posar ordenadament cada tram entre els nusos de retenció, per això et comentava el tema, per veure si tenies algun truquillo.

Escalo sol sovint, quan no tinc company o quan en tinc moltes ganes. També aprofito el fet de passar per alguna zona que no conec per motius de feina, per fer alguna escapada.

Però faig servir el silent partner, el soloist no l'he provat mai.

Mohawk dijo...

Quimi!

Cap problema pel link!!

Tenim pendent la via del Manolo al Serrat de les 11h, no et pensis que m'he oblidat... el problema és que ara estic una mica liadet... quan pugui t'ho dic!!

A tibar-li!!

;)

Jortx dijo...

Va parir això si que és una jornada complerta. I a tota òstia!!

Tan els videos com les fotos molen molen. Estàs fet un bon bou!