lunes, 17 de diciembre de 2007

matinal a Centelles

Gracies a que l'amic Ramon em va deixar la guia d'escalades a Osona i aprofitant que la noia treballa els diumenjes de nadal,he anat sol a fer una escapada a un sector de Centelles anomenat els plecs del llibre.Alla hi ha la via de diedre,una via de dos llargs perfectament empalmables i que surt de grau 6a+ amb l'inconvenient de la roca dubtosa en tot el recorregut.
La via transcorre per el diedre de la dreta de la foto de sota,mes vertical del que sembla.

Mai he escalat un diedre tan perfecte i atractiu com aquest,ademes te l'afegit d'una fisura que el ressegueix i que deixa practicar amb els friends si es el cas de portar-ne,jo no ho vaig pensar,pero com que esta ben equipat no hi ha problem.

Els passos en algun moment es tornen una mica tecnics(es lo que tenen les fisures) i fan que t'ho miris be.Lo mes dolent (a part de la roca) es la poca longitud,que fa que et quedis amb ganes de mes.

I com que estavem alla,i amb ganes de guerra,vaig decidir enfilar-me per una via que esta uns metres a la dreta que no surt al llibre tot i haber estat reequipada i amb bon estat.
En concret atravesa el sostre de la dreta que es veu a la primera foto,i es fa amb lliure fins a sota mateix del sostre gracies a presses fetes amb el taladro i alguna sikada,despres segueix en Ae fins la sortida que es fa en lliure facil pero molt impresionant.
Algu sap quina via es?Tota aquesta zona esta just per sota de la ferrada de les baumes corcades...

I aquest es l'aspecte del caminet que va fins al parquing de la ferrada,ben enfarinat.

5 comentarios:

Mohawk dijo...

Hola Quimi!

Quan vaig fer el Plec del Llibre, també vaig preguntar per les vies a l'esquerra i la dreta. Em van comentar que segurament són d'en Pep Vila, però ningú en sabia res...

Quan tingui el dit recuperat hem de quedar per fer en lliure la GEEB de la Trona, si no l'has feta, fliparàs!!

A tibar-li!

Willy dijo...

Ostres noi
el video de la segona via es molt chulo.
fa un no se que en veure els peus per alla penjats!!i quina feinada per recuperar la corda!!.
felicitats i fins la propera.

QUIMI dijo...

Iepa Mohawk!! Recuperat amb el dit,que jo mentres entrenare a tope...7a+....bufff(jo m'endure els estreps per si de cas).

Willy: solitaris al poder!! Tens que explicar-me quin sistema fas servir per trepar sol,ja que en els teus videos he vist que arrossegues tota la corda amunt cuant pujes de primer,o m'ho ha semblat...

Gatsaule dijo...

Interessant la via de la dreta, si saps alguna cosa de la de l'esquerra, avisa ! A mi el diedre també em va agradar molt, excepte l'entrada, clar !

QUIMI dijo...

Ia ves quina entrada!
menys mal de la "farigola" que esta ben arrelada...