sábado, 1 de diciembre de 2007

aventura al serrat dels monjos

Avui he anat amb el Sergi al Serrat dels Monjos de la cara sud de Montserrat (a sota) a intentar tatxar una via de la meva llibreta de vies pendents.La nostra idea era fer la Guateque de 190 mtr 6a (V+ obligat),i dic idea perque nomes arribar hi havia una cordada al primer llarg i una altra esperant...Com que nomes portava fotocopiades ressenyes d'una pagina de la guia no hi havien gaire opcions.

Em triat una veina seva:la Graffiti de 200mtrs,6b+ (6a obligat) ,a sota en vermell.Tot anava be fins que al tercer llarg ens adonem que mes amunt te un tram comu amb la Guateque,i em tingut que tornar a camviar de plans per no tenir que esperar radera de ningu.
La solucio mes bona a priori i la ultima de les quals teniem ressenyes a estat aprofitar que per alla creuava la via Psicodelia de 21o mtrs amb dificultats de 6b obligades (anem pujant de to...) i a la foto de sota en groc.

Com aureu comprovat,la linea groga s'acava a mitga tapia,i es que el no llegir detingudament les observacions d'aquesta via en les ressenyes ens ha portat a enbarcar-nos en llargs totalment desequipats,i donada la situacio de roca no gaire fiable,ni per escalar ni per ficar friends ens em retirat.
De fet en tota la via hi han 13 spits i 6 claus...i en un llarg i mig que em obert nomes n'em trobat un! buuuufff! Ara se perque el grau es obligat...no hi ha res per fer A0!
A mig llarg de 6b he ficat un tasco i em rapelat fins trobar de nou la linea de la Graffiti,on ara calia afrontar un llarg de 6a+(equipat) on em disfrutat amb la verticalitat del tram i els passos elegants exigits.(foto de sota).

La sorpresa ha estat maxima cuan conectant amb el llarg de la Guateque (en blau a la segona foto) he atrapat al segon de cordada dels companys escaladors que ens haviem trovat a peu de via.No se si van tindre problemes,pero s'ho van pendre moooolt amb calma,(bona gent per aixo,ja que em van deixar trucar per telefon per avisar a casa que tornaria tard).

Aprofitant una reunio de conya amb bona repisa,ens em estirat a descansar per deixar que la cordada devantera acaves la via.(1 hora (anaven lents...))
Al final em acavat de pujar fins d'alt fent els dos llargs de la Guateque,V i 6a (en la nostra modesta opinio,mal equipats)
I pensar que si no ens aguesim enbarcat en la Psicodelia no auriem tingut ningun problema de transit en tota l'escalada...A vegades cuan vols arreglar una cosa lo que fas es enpitjorarla.

En definitiva,passatjes realment fascinants pero molt curts,predominant la roca dubtosa i en general excepte alguns llocs,un posicionament de l'equipament de segurus erroni(nomes es la meva opinio).
Foto de dalt esperant al Sergi a l'ultima R ja veient com baixava el sol.Gairebe 6 hores d'escalada,o si mes no d'estar penjats a la paret.

3 comentarios:

Raquel dijo...

Ostres, quines excursions, no? Felicitats per les tres vies... je, je... però sobretot per haver sabut gaudir d'un dia ple de canvis i improvitzacions!!

Salut i tàpia!

Gatsaule dijo...

Veig que era el dia de les emmerdades per aquests Serrats.... Tots vau acabar igual !

QUIMI dijo...

Hola Raquel! Donç si que va ser positiva l'experiencia,pero lo pitjor va ser aguantar el dia amb un litre d'aigua per als dos,com que pensavem que tardariem la meitat...

Gatsaule, no m'extranya.Aquesta paret esta molt trencada i plena de formes que despisten molt .