sábado, 7 de noviembre de 2009

puigmal

Aques matí tenia la intenció de fer una ruta per la vall de Núria fent la pujada al Puigmal per Fontalba,baixar al santuari de Núria i tornar cap a Fontalba.
Surto de casa a les 7 i mitja amb un cel poc esperançador,i em dirigeixo cap a Queralbs per agafar la pista de terra de deu quilòmetres que em durà fins a la collada de Fontalba.
Aquesta zona és totalment desconeguda per a mi,però no tardo en reconèixer el camí a fer...només cal seguir al primer excursionista que pasi...



En poca estona ja estic inmers en una boira bastant espesa i trepitjant les primeres neus,per no parlar del vent que bufa i la poca temperatura que hi ha,de seguida em fico el polar,l'anorac,els guants,el gorro,la braga.....quin fred!!


Quina és la meva sorpresa que després d'una hora i mitja aixeco el cap i veig la creu del cim...bua!! si jo vaig llegir ahir en una web que es tardava mínim dues hores!
Fa un vent terrible i no es veu res,és el moment de ser sensat i no atrevir-se a baixar per el vessant nord en busca del camí cap a Núria.Porto un mapa prou bó,però no tinc ninguna referència més enllà de 20 metres i ningún excursionista que arriba al cim va cap allà,així que giro cua i baixo per on he pujat.


Ja son un munt de cims que he fet i que la boira no m'ha deixat veure res de res,però es clar que en quant arribo a Fontalba de nou,com era de preveure,els núbols es retiren del cim i em deixen veure el Puigmal per primer cop en el dia.
A sota perspectiva que es té baixant per la carena.


La baixada l'he fet amb una mica més d'alegria,i en 45 minuts he arribat al cotxe.Una sortida que no ha estat lo que jo volia,però que la climatologia li ha ficat el puntet d'aventura que buscava.
A la foto de sota es veu el recorregut que fa aquesta ruta per tota la carena.


Penjo un vídeo d'alguns moments de la sortida.



8 comentarios:

MSN dijo...

vaya rasca ha de fotre nanu!
i jo amb la gripe xunga...
menys caminar i mes tibar bou! ;)

Jaumegrimp dijo...

Vaja fred quimi, hi vas pujar el dissabte? doncs sembla que dues excursionistes vàren morir d'hipotèrmia pels volts de Fontalba!!! a la muntanya s'hi ha d'anar ben preparat sinó....sort que tú estàs fort i pel que expliques portaves força roba!

jclaramunt dijo...

Avui a Sant Llorenç també feia un vent potent. Sort que només he anat a caminar perquè l'aire era freddddd!
Que bé que ja estem a l'hivern!
Fins aviat

QUIMI dijo...

M'he quedat de pedra al saber la noticia de les dues dones mortes el mateix dia que vaig pujar jo.Diuen que van haber ratxes de vent de 70 km i temperatures sota zero,era evident que no era un dia per aventurar-se dins la boira.

Anónimo dijo...

Quimi! estàs com un llum!!

roger

oriol dijo...

Wooops!! Això si és un bon training d’inici per començar les activitats d’hivern amb bona cara!! ... A veure si d’una vegada per totes podem coincidir ja, no? Jajaja Si tornes a passar per osona... fes un truc!!!

Quo ...amb el cul peladet de fred!

Vanessa dijo...

Quan pasen aquestes coses....imagineu-vos quin cos em queda.....cada cop que marxa sense companyia.....es un patiment!!!
Amoreeeeee!!!!!

QUIMI dijo...

Crec que els excursionistes "experts" que es van perdre eren quatre....i de que els hi va servir?