martes, 29 de marzo de 2011

Peladet,la festa en solitari

Sabeu quan fa masses dies que no feu alló que desitgeu i teniu com unes ansies a l'interior? Donç el dissabte em vaig propossar,tot i els meus dolors d'esquena,aplacar aquesta sensació fent el que més m'agrada...

A les 9 del matí surto de Terrassa direcció a Terradets.Aquesta vegada no hem matinat,ja que la via que farem és a l'hombra tot el matí. Després de dues hores de cotxe i de pujar per la tartera del Peladet(fins ara sempre he pensat que es deia Pedalet...) em trobo sota el sostre inicial de la "festa",la meva primera "festa"!

El primer llarg no té més que anar amb calma per superar el sostre i apretar el culet per sortir d'ell,ja que els cordinillos que hi han per fer A0's ja tocaria canviar-los,però ha sigut un bon començament.

A la segona tirada ja es fa tot en lliure per unes placas molt compactes on les assegurances no es trobaran a faltar.Per cert,mola el rotllet d'haber de ficar plaquetes recuperables entre els espits!Aquest llarg és el que més m'ha costat,i es que jo i les plaques...

L'inici de la tercera és una mica perdedor i el més matojero,però el seu final és deliciós.Una escalada de IV grau amb roca bona i molts cantells.Aquest és el llarg amb menys assegurances.

El quart llarg millor no parlar-ne,és d'aqueslls que hi sobra totalment a la via.Començament potent amb roca dubtosa que empitjora notablement a mida que ens acostem a la seguent reunió.Sort que és el més curt.

I per últim, el famós diedre fisura de 6a.Aquí la càmera ja no tenia bateria,així que no vaig poder filmar rés.En aquest llarg vaig disfrutar molt,tot hi haver d'anar amb presses per por a la possible pluja que amenassava en caure.
Un parell de bons sustos hem vaig endur en aquest tram,ja que has d'escollir bé els cantells d'on tibar.L'equipament és perfecte per donar-li un toc picantet.Sempre que mirava avall i pensava en l'alejillo,aixecava el cap i......taxan!!! spit a la vora cortesia del Paca,jejeje
Aquest llarg el vaig voler alliberar (el Miki deu estar orgullós de mi) i lo meu em va costar,sobretot a l'inici,després hi ha cantell tot hi ser bastant dret.

En definitiva un bon dia d'escalada en solitari on després de 3 horetes justes arribo al cim del Peladet! Un altre tapia que he conegut per primer cop i un altre via a la llibreta.
I ara,després de tota la parrafada que deixat anar us ensenyo les imatges de la jornada en forma de videomontatje.

P.D.: Els dolors d'esquena persisteixen...

11 comentarios:

Mar Mayolas dijo...

explique'm un secret del vídeo... al principi, quan la càmara t'està grabant des de baix... la tenien lligada amb alguna corda per pujarte-la després o et va tocar tornar a baixar a agafar-la????????

PGB dijo...

Boníssim Quimi!

M'has de dir quina càmera fas servir, m'has fet enveja, jo també vull!!! xD

Anónimo dijo...

Ostres, el videos filmats en solitari acostumen a marejar una mica. Trobo que aquest és bastant tranquil per les retines. Algun efecte bo, molt bé!

Una recomanació, si m'ho permets, i ja m'imagino que n'ets conscient, però això d'escanyar una xapa amb una cinta per muntar la role...no queda gaire maco, eh?

M.Blanco (una altre alone and free però sin tatus je,je...)

Salut i a treure-li fum al soloist!!

Mingo dijo...

Eii Quimi ara feia dies que no llegia una piada en solitari. Enhorabona i la meva admiració per la teva escalada.
Veien el video m'han surguit alguns dubtes. La camara per filmar-te la primera tirada? que tens un mando a distància per apagar-la o funciona tota l'estona fins que desfàs la tirada?.
No he vist be l'artilugi que utilitzaves, primer pensava que era un soloist, però després m'ha semblat que no, a més el soloist cal portar arnes de pit.
El sistema que fas anar he vist que els dos extrems els deixes baix, no et pesa molt quan estas quasi a mitja corda? Que fas si les tirades són de 40 o mes metres, pq llavors el pes de la corda que has posat a la paret pesa més que el queda lliure i amb el pes pots perdre la corda. Fas prusics en les assegurances amb gomes o cordills de sabata, perquè això no passi?
Gràcies, és per aprendre que t'ho pregunto. Salut i cuida't l'esquena

Anónimo dijo...

Quimi campeón!! Sóc el Miki, vaya tela e cabron! estas fet una màquina, bona via e puta! aquest disabte jo tambe estava tibant a Riglos.. ja t'explicaré.
Tu em moru de ganes d'anar a fer alguna vieta amb tu, ja saps quina... jejeje.
Enhorabona crack! ens diem algu!

paca dijo...

que xulo!!!...però vigila amb la baga directament a la chapa,pot ser perillós.
No se com t`asegures en solitari...però la major seguretat es la manera com pujes!!!FELICITATS!!!

QUIMI dijo...

Hola Mar:Els escaladors en solitari estem obligats a repetir tots els llargs,i més quan tens una càmara a baix!!

Pere!: Tinc la GOPRO,és la càmara per grabar esports de moda.Hi han varis models,t'aconsello la full HD ( a Andorra estan més barates).

M.Blanco: M'agrada que els "alons and free's" deixin constància en aquest blog.Lo de la baga...ja ho se ja...és que ja no tenia més mosquetons de seguretat,puta crisis!

Mingo!:La càmara funciona tota l'estona fins que baixo.Un cop a casa,amb un programa d'edició de vídeos retallo les escenes on no hi surto,o quan m'agafo a les cintes...ja saps,ho fico bonic,jeje
Utilizo el soloist amb una baga a modo d'arnés de pit (més econòmic i funciona igual).
Fa tems volia fer un blog on ensenyar a utilizar els aparells d'escalada en solitari,però algo dins meu em deia que no era ningú per ensenyar res i ho vaig deixar correr quan ja tenia bastant material.Però m'encanta que em preguntin.
Per que la corda no pesi a sobre del soloist o silent partner s'han de fer nusos de retenció de manera que el gran pes de la corda l'aguanti el teu arnés,no l'aparell.I per que no et llisqui cap avall quan ja portes molts metres es fa lo que tú dius.Jo utilitzo unes gomes escanyant la corda i lligades a una cinta,però quan me les deixo a casa faig nusos ballestrinques (aixó tampoc s'ha de fer eee).

Miki!: Ja m'explicarás ja,segur que vau fer algun viote...
La veritat és que no sé quina via dius,m'envies una ressenya cada setmana!! ;)

Paca: Teniu raó amb lo de la baga,però sembla que ningú comenta que en algún pas s'ha de ficar el pedal en un cordino resec de 5 mm ficat en un pont de roca mentres tibes d'unes llastres que sembla que fagin xiclet quan tibes...aixó si que caga!! jeje
Per cert,com t'ho fas per ficar els spits en un sostre mentre obres la via? no aniras amb lespitador i el martell no?
Ah! Felicitats a tú per haber ober aquesta via!

paca dijo...

Hola quium! a la resenya original,vaig posar que s`havia de portar friends mitjans,5 chapas recuperables i cordinos.Els ponts de roca s`han de camviar,si et penges d`una baga reseca es per que vols!
El sostre(i tota la via) amb martell!(el taladro no ser com va )(El que pasa es que medeixo 1,90)
Lo de ensenyar sistemes en solitari...jo no ho faria!,(si algu no li surt bé,et poden culpar,a muntanya ,que la gent s`espavili!)
lo de la baga de reunió,t`ho diem perque el teu blog ho deu veure molta gent...
Salut i metres!!!! so lonley!

David Fusté dijo...

Mola mola el vídeo!! i mola coneixer algú més que també va amb la GoPro al cap!! jeje. Felicitats d'un altre alone and free...com mola el tatu fanàtic. Salut!

QUIMI dijo...

Hola David! He vist el teu vídeo del montsec unes quantes vegades...buf...sense paraules!
Gopro a muerte! jejeje

Paca!:Haig d'apendre a llegir millor,la ressenya diu portar cordinos i bagues i jo que ni m'havia adonat...
L'últim spit que vaig intentar posar ( a st.llorenç) vaig gastar tres peces i 40 minuts per fer el forat a cop de martell...Em sembla que vaig escollir el còdol més resistent de la muntanya!!

Anónimo dijo...

Hola Quim
He trobat el teu blog per casualitat, crec que sóc qui va apadrinar el teu silentpartner jeje pobret el tinc que treu fum, però de moment amb vies el més senzilles possible... tot arribarà!
Salut i a tibar-li!
Uri.