martes, 5 de abril de 2011

Escalant a Montjuic

Aquest diumenge abans del dinar familiar que teniem previst,vam anar a treure el cap a les vies del castell de Montjuic,escola ja veterana i una mica abandonada. Vam fer una sola via,la de l'Esperò,ja que vaig comprobar que les assegurances estan completament oxidades,de fet,ja ho estaven fa 5 0 6 anys quan vaig venir per primer cop,i sembla que no hi ha hagut gaire activitat escaladora desde llavors.

Sempre m'ha agradat escalar aqui,donar-te la volta a l'arribar a la reunió i veure tot el port comercial de Barcelona des d'una vista privilegiada,ademés de veure les cares d'alguns guiris flipant amb la teva activitat.



El matí,com no,va proseguir amb una birrilla a la terraçeta que hi ha dins el castell mentres gaudiem del solet de primavera.

26 comentarios:

vane dijo...

madre mía, parece fácil subir, pero la verdad es que estaba mas lisoooo!!!molt be amore!

Anónimo dijo...

No sé si ets conscient que mentre passes la corda etàs anclat d'un únic spit de 8mm rovellat i no dels dos, amb la corda (que passa per les assegurances de la via) lligada al portamaterial.

Hauries de veure com de fàcil es trenquen els spits sotmesos a ambients marins ...

QUIMI dijo...

Ya ves Vane,yo tambien creia que me costaria menos!

Anònim: I jo que havia intentat que no es vegés en el vídeo la maniobra que mençiones...però ja veig que esteu atents!!

QUIMI dijo...

Anonim:
Avinguda de Barcelona 222 de Terrassa,Si tens lo que has de tindre vine aquí a repetir lo del comentari que he suprimit.
No sé si ets conscient que no es pot anar així per la vida.
Per cert,els 3000 euros els pagues tú,que per aixó estic federat.

PGB dijo...

Ai quimi quimi, m'he posat les mans al cap al veure la maniobra de la R!

Subscric el segon comentari ;)

Seguretat al poder, que ja tenim un mini-lisiat (que espero que es recuperi aviat!)

Fernando dijo...

Hi.
Si la escalada esta olvidada y dejada de la mano de Dios en esa zona es porque la prohibieron, no por gusto.
El patio interior era muy bueno.
S2

QUIMI dijo...

Hola Pere!
La veritat és que no portava rés per poder montar algo més segur,però que vaja,tampoc vaig estar donant salts en aquella reunio eee...

Hola Fernando!
Es una làstima que esté prohibida,no conozco ningún lugar igual que ese,pero supongo que no és políticamente correcto dejar que la gente escale por todos lados,no?

Fernando dijo...

Hi.
Bueno es que creo que se mato o se accidento de forma sería alguien, y por la zona que tu has escalado.
Y entonces se quisieron quitar responsabilidades de encima; aunque tardaron años en tomar la decisión...
Es una lástima porque el patio interior era muy tranquilo y aprendías a escalar usando los pies y tal...

MSN dijo...

Quina imatge més ben parida, si hagues tingut una camera d'aquestes fa 4 mesos, ara tindria una pelicula de terror! Jeje
Quimet no trnis a fer aixo ok? No ens em de fiar daquestes Rs merdoses, que t'he de dir...
Una abraçada i no t'escalfis.
Salut

Pekas dijo...

Una comisión formada por escaladores, ayuntamiento y el club de la Fuixarda, acordaron hace ya bastante tiempo, prohibir la escalada en el castillo de Montjuich. A cambio se dejaría la zona conocida como la Fuixarda para goze y disfrute de los escaladores. ( a pesar de su estado actual... )
Es preferible NO escalar en el castillo... Saltarse está prohibición puede perjudicar la continuidad de la escalada en la Fuixarda...

Al igual que en Montserrat hay zonas restringidas y épocas del año en algunos sectores en los que no podemos escalar.. debemos de tener claro que la escalada en el castillo está prohibida...y si la gente vuelve a escalar sus paredes, eso conllevará problemas a la Fuixarda...

( Amén de que como han dicho por aquí arriba, yo de esos anclajes, con la historia y el "pedigree" que tienen, me lo pensaría un rato antes de colgarme de allí.. ;-)))

A disfrutar... que hay mucha más roca y sitios más interesantes..
;-))

Pekas dijo...

Como dice Fernando, no hubo un accidente... sino varios... ( uno si dicen que fué mortal... aunque creo que fué leyenda urbana... también hubo un accidente mortal en el Fuixarda .. ) de todo ello hace ya algunos años..:-)))

Tardaron en sentarse a decidir y a negociar... ( había alguna otra zona que también escalábamos.. muro delante del Miró... muro de los palacios Albéniz... el castillo.. el antiguo fondo del Grec.. etc... )

Por todo ello acordaron dejar la Fuixi como único lugar para la práctica de la escalada...

Anónimo dijo...

Esta calentito el tema e nen.... joer ya veo que no paras.

QUIMI dijo...

Marc!: Tranqui que una bagueta per montar una R improvitzada la duré sempre a sobre..

Hola Pekas!:
Los comentarios constructivos siempre són vienvenidos.Grácias por el repaso histórico de todas estas zonas.Me he enterado de muchas cosas que desconocia!
Saludos!

Sergio: De vez en cuando siempre me sale un espontáneo por aqui insultando i escribiendo de malas maneras,pero si yo no le he hecho nada a nadie!!

Anónimo dijo...

de bon rotllo: tinc la percepció, potser vaig errat, de que no has acabat d' entendre el que fas malament a la R. Repassa algun manual, on també trobaràs com despenjar-te de roles cutres. No soc de donar consells a qui no els demana, peró entre aixó i lo de la baga a la xapa de la Festa...
Salut i al tanto.
Tino N.

QUIMI dijo...

Hola Tino!:
No tinc cap problema en escoltar consells de a qui no li pregunto.De fet,asumeixo que podria haber fet MOLT millor la maniobra de despenjar-me d'aquella R.No sé quina excusa posar ja que conec la bona manera de fer-ho,però en aquesta ocasió potser estava més pendent d'altres coses,nosé...
No em fa res que es critiquin les meves maniobres o accions.Sempre desde el respecte podeu opinar el que vulgueu aquí.
Sé que al publicar aquest vídeos estic exposat a tot aixó,però com ha dit el meu col·lega en l'anterior post,les bones maniobres a les reunions no les comenta ningú...

;)

vane dijo...

creo que nadie es tan tonto de ponerse en peligro a propósito, el quimi "comprobo" que el spit tenia fuerza antes de descolgarse, incluso cuando empezó a escalar ya me comento que la cosa estaba un poco oxidada etc...pero ya que estábamos allí hizo una vía y punto, ni una mas.
creo que todos los que escaláis si os pusierais a revisar tooodas vuestras escaladas encontrarías algun fallo de este tipo, o es que nadie nunca se equivoca?
dicho esto solo quiero decir que cuando el quimi se va a escalar solo o acompañado, yo me quedo tranquila porque se que todo lo hace con cabeza y cuando se a tenido que dar la vuelta se la a dado, y por supuesto no le hace falta leer ningún manual.
PD: que no se tome nadie este comentario como algo personal, es mi opinión, y como todos, la expongo aquí.

QUIMI dijo...

Vane:
Ja pots estar tranquila quan jo marxi sol,que amb lo cagadet que soc m'ho remiro tot més d'un cop,no acostumo a fer aquests errors...

P.D. :Els manuals els vaig llegir ara deu fer uns 6 o 7 anys,quan començava a pujar per les parets.

Mingo dijo...

Collons quin merder que has montat. A mi tb em semblava que aquesta zona l'havien prohibit i és una llàstima pq el lloc malgrat haver tanta gent es maco i poder fer una cerveseta allí mateix no té preu. En fi, salut i al lloro

QUIMI dijo...

Hola Mingo:
Jo després d'assaventar-me de la prohibició d'escalar en aquest lloc el primer que em ve al cap és com encara hi ha tot el material instalat a la paret i ni un cartellet indicant que no es pot escalar...Amb els milions que es gasten els ajuntaments fent coses inútils (de vegades) podrien fer una ínfima inversió en un parell de cartells...

A mi m'encanten els debats d'escalada,i més si es fan en aquest blog ;)

Lluís dijo...

joder nanu!! i si explico per aki de quan fem vies velles per sant llorenç i ens xapem de burins que deuen tenir...25 anys?? em prenen la llicència!!
i anda que els seguros que hi ha a la monistrol amb els filferros rovellats...
bueno..està be que quan es vegi alguna cosa mal feta es comenti...
salut a tothom!!

QUIMI dijo...

Hola Lluís! jejeje,quanta raó tens.De vegades pasem per llocs on més val no pensar en una caiguda...
Jo també recordo alguna via de Montserrat on vaig pasar bastanta por per culpa de filferros...
Ens veiem!

Anónimo dijo...

bua!!! quins records nano...aki vaig començar a escalar fa 23 anyets i ha molat tot el ke diuen ...fa 23 anys ke faig la mateixa maniobra a la role com tu i de pitjors ancoratges...i aki estic escribint ...jajjaja
una abraçada. sergi. Alella.

QUIMI dijo...

Hola Sergi!
Llavors tu deuries ser un dels pioners de l'escalada a Montjuic!
Quantes coses han pasat desde llavros e...Ara ja no es pot ni escalar a les parets exteriors de la Fuixarda,quina llàstima.

Salut i tàpia!

Anónimo dijo...

Eis Quimi, sóc el Miki. Que cullons passa amb aquell anónimo que has suprimit... vaya penya no...

Vane: tranki que el Quimi sap el què far, si més no quan va amb mi és ell qui m'ha de dir ke jo no sigui tant precari, jeje. Estigues trankila.

Qumi: la penya està molt acustumada a fer friki amb parabolts (No dic ke la maniobra estigui bent feta e). Però si van a fer alguna via antiga a montrebei o a montserrat mateix en trobaran que les reunions són o un Pitó o dos buril (algun Plom...) i els manuals no és que explikin gaire el què has de fer en cas de no haver-hi reunió exixtent

Bueno gent Salut i aventura!

QUIMI dijo...

Hola Miki!!
Donç l'anonim que comentes va exposar la seva opinió sobre mi,no sobre el que feia jo,ademés amb molt males maneres...
Es igual.Si que hi han R's molt precàries por ahí,però el grau en clàsica també hi entra una mica tot aixó no? El gran debat! que seria per exemple una Valentin-Casanovas a l'aeri tota parabolada?
O la Ravadá-Navarro del Gallinero sense el tac de fusta incrustat en la fisura del sostre que protegeix aquell pas??
Una abraçada fiera!

Pekas dijo...

Quimi.. el primer.. ( gracies per la teva visita.. ;-))) )
Jo també sóc més de "muntánbike"..
de fet acostumo a sortir força amb la "gorda".. ;-)))

Sobre els cartells informatius de prohibicions al castell... pues el mateix que sobre un tema que molta gent desconeix peró que está "latente".. algu sap que está prohibit pujar al Matagalls amb bicicleta de muntanya... ???
( peró que cada cap de setmana pujin.. cents... i cents de persones.. i gossos.. i algún "troll" que altre... aixó.. ningú diu res.. ;-)))

Mira que hi han cartells informatius per tota arreu... menys d'aquesta prohibicio...

Politica medioambiental de desptax... puajjj...;-)))

Salut..muntanyes.. i happy trails..;-)))